Meer dan 25 jaar gezellig spelen

Op vrijdag 8 november 1996 startten Freddy Dheedene en Henk Favoreel hun spellenclub Incognito. Het was pas de zesde spellenclub in Vlaanderen. Het was het begin van een jarenlange traditie om de eerste vrijdag van de maand te spelen in OC De Roose in Waregem.
De spelavond werd meteen een succes. Freddy bracht een deel van zijn spellencollectie mee; Henk organiseerde. En beiden nodigden hun vrienden mee voor een leuke en lange spelavond.

Het Volk, 7 november 1996

De club bleef rustig groeien en meer spelers boden zich aan om mee te werken met de oprichters. Het zorgde ervoor dat Incognito gaandeweg de kans kreeg om grotere activiteiten te organiseren dan de maandelijkse spelavonden. In 2000 werd er voor het eerst een heuse Spellenmarathon opgezet. Er wordt op die dag gespeeld vanaf 14u tot 02u. Ondertussen groeide de Marathon uit tot een spellendag vol animatie met en rondom gezelschapsspellen.

Het Wekelijks Nieuws, 14 maart 2000

Steeds meer extra activiteiten zorgden voor een ruimer speelpubliek. Zo trokken de Streekbieravond (sinds 2001), de Taartenslag (sinds 2005) of de Familiedag (sinds 2013) een breed publiek dat ‘in’ is voor een goed gezelschapsspel.
De spellencollectie groeide in al die tijd ook almaar verder uit tot een volwassen verzameling van meer dan 3000 spellen

Het Gouden Blad, 27 oktober 2021

Na meer dan 25 jaar is Spellenclub Incognito nog steeds bezig met de betere bordspellen. Met evenveel passie als in 1996. Op naar meer…